PS4 Skipping gears (T150)

Discussion in 'Bug reports' started by AJW10_, Feb 11, 2018.

  1. AJW10_

    AJW10_ Rookie

    I have a problem with the gears on ps4. Nearly everytime I upshift the car skips a gear. I noticed this the most with the Ferrari sf70. It could very well be a problem with my thrustmaster t150, but playing other games with it I haven't had any problems. Do you guys have any suggestions?
     

  2. Similar Threads
    Forum Title Date
    Graphics and Models/Tracks Bugs & Issues Time of day not advancing when skipping the qualify session. Feb 4, 2018
    PlayStation 4 Discussions Cars skipping forward Sep 3, 2016
    Physics Bugs & Issues unrealistic AI lap times when skipping Q May 21, 2016
    Physics Bugs & Issues A.i. qualify times when skipping session Nov 29, 2015
    Troubleshooting - Workarounds Annoying frame skipping Mar 27, 2015
    Suggestions Skipping session on/off Jun 22, 2014
    Sounds modding sound skipping after modding? Jun 16, 2014
    Physics Bugs & Issues Engine revs hopping/skipping (clutch pedal deadzone) Jun 6, 2014
    Troubleshooting - Workarounds Skipping sessions in Race Weekend? May 4, 2014
    Console Lounge gears settings gt3 cars Dec 5, 2017
    Chit Chat Room Ferrari 288 GTO Gears Nov 5, 2017
    Multiplayer Bugs & Issues issue changing gears Aug 15, 2017
    Graphics and Models/Tracks Bugs & Issues 500 assetto corse shifter showing 5 gears Jun 8, 2017
    Console Lounge Audi Sport Quatro S1 E2 - gears May 19, 2017
    Bug reports GT40 revs spiking in-between gears on upshift (DS4 Controller) May 4, 2017

  3. Gevatter

    Gevatter Hardcore Simmer

    Do you have the "gear shift debouncing" setting in control settings on console? If so, you can try to set it higher, it might prevent your double shifts.
     
    AJW10_ and Horus like this.
  4. moodyryder

    moodyryder Hardcore Simmer

    I play on ps4 with a T150. I've played the SF70H recently and not had a problem, apart from my own lack of skill. Sorry, I don't know what is causing this for you, but as far as I'm concerned there is not an inherent AC bug here.

    Try mapping the upshift to a different button on your wheel. If the problem goes away then there is probably an issue with your paddle shift. If the issue continues then maybe there is a problem in the wheel's firmware. Just guessing.
     
    AJW10_ and Horus like this.

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice